Case pasive

Ce este o casa PASIVA?

Casa PASIVA este un standard in construcții, ce are ca finalitate realizarea unei clădiri eficiente energetic, confortabile, cu ulterioare costuri neglijabile de exploatare. Casa Pasiva nu este un brand , ci un concept constructiv adevărat si testat.

Casele Pasive sunt mai mult decât construcții eficiente energetic. Având un consum pentru încălzire de sub 15kWh/m2/an, o casa pasiva necesita si pana la 90 % mai putina energie pentru încălzire si răcire , comparativ cu o clădire convenționala. Încă de la începutul temei de proiectare , energia solara este pusa in valoare, rezultând construcții călduroase iarna si răcoroase vara, iar in unele cazuri sistemele de încălzire / răcire convenționale sunt dimensionate la minim sau chiar eliminate.

Tipuri de certificare pentru case pasive

Pentru a obține recunoaștere oficială, casele pasive pot fi certificate conform următoarelor standarde:

  1. Casa Pasiva Classic – Standardul de bază pentru clădiri pasive, cu un consum maxim de energie primară de 60 kWh/m²/an si 15 kWh/m²/an pt incalzire.
  2. Casa Pasiva Plus – Clădiri care produc o parte din energia necesară prin surse regenerabile, având un consum maxim de 45 kWh/m²/an si 15 kWh/m²/an pt incalzire.
  3. Casa Pasiva Premium – Cel mai înalt nivel de certificare, pentru clădiri aproape complet independente energetic, cu un consum sub 30 kWh/m²/an si 15 kWh/m²/an pt incalzire.
Litarh - Case Pasive

Vrei sa afli mai multe informatii?

Cele 5 principii de baza care stau la baza unei Case PASIVE

  1. Izolarea Termica a întregii anvelope exterioare (Pereți Exteriori, Acoperiș, Pardoseala) va avea un coeficient de transfer termic U cat mai jos posibil, in general sub 0,1-0,12 W/(m²K) si se va respecta ’’regula creionului’’, adica o continuitate fără punți termice
  2. Tamplaria exterioara va fi foarte performanta atat din punct de vedere transmitanta, cat si etanseitatii, in general , pentru climate reci, din care si noi in Romania facem parte , se vor utiliza tamplarii cu tripla sticla, baghete isolante, U trebuie sa fie sub 0.80 W/(m²K) si g maxim 50 % (transmitanta solara, mai exact proportia de energie solara care patrunde in incapere)
  3. Sistemul de Ventilație cu recuperare de Căldura permite schimbul de aer viciat din interior cu aer curat din exterior, cu un randament de minim 75%
  4. Etanșeitate Ridicata a clădirilor; un standard de minim 0.6 schimburi de aer la o presiune de 50 Pa este impus construcțiilor pasive pentru a preveni pierderea căldurii iarna sau al aerului răcoros vara
  5. Absenta Punților Termice in toate componentele sau limitarea acestora , mai ales la imbinarile dintre acestea (Pereți - Pereți, Pereți- Șarpanta, Pereți - Fundații etc)
Litarh - Constructor case din lemn

De Ce O Casa PASIVA pe structura TIMBER FRAMING (Structura cu pereți si cadre ușoare de lemn)

  1. O casa Pasiva poate fi realizata oriunde pe glob, in orice climat si pe orice sistem constructiv. Realizarea unei case Pasive din lemn rămâne o alegere populara si , mai ales, naturala. Lemnul, material nobil , este o resursa regenerabila. Recoltat in mod sustenabil, lemnul rămâne o alegere predominanta pentru construcția caselor eficiente energetic si pasive.

    Cateva argumente de necontestat pentru utilizarea TIMBER Framing in Casele PASIVE:

    1. Conductivitatea termica lemn molid λ [W/(mK)] este 0.13; considerați ca λ = 2 [W/(mK)] pt beton , deci lemnul este de peste 15 ori mai izolant decât betonul,

    rezultând automat componente (pereți, șarpanta) cu rezistenta termica superioara celorlalte sisteme constructive

    1. PREFABRICAREA este principalul avantaj al caselor Pasive pe sistem Timber Framing, de aici derivând
      1. Viteza de execuție in șantier
      2. Predictibilitatea Costului Final; fiind un produs Industrializat, nu exista costuri ascunse ulterioare
      3. Structura principala conține fata de alte sisteme constructive si izolanții care pot avea λ  = 0,03 W/(mK), rezultând pereți  chiar si cu U < 0,1 W/(m²K) , conducând astfel la mărirea suprafeței utile fata de alte case cu aceeași suprafața construita realizate pe alte sisteme constructive
      4. Lipsa deșeurilor in șantier
      5. Respect pentru Mediu si implicit o Amprenta Carbon mult redusa

     

     

Litarh - Constructor case din lemn

De Ce O Casa PASIVA LITARH ?

  1. Dintotdeauna in centrul preocupărilor noastre ai fost tu, CLIENTUL, iar toata echipa noastră formata din Project manager, montatori, ingineri au fost concentrați pe realizarea CALITATIVA a construcțiilor noastre din lemn. Suntem printre pionierii caselor Pasive in Romania.

    Fiind o afacere de familie deja de doua generații, condusa de doi Ingineri Industria Lemnului, respectam acest material nobil, LEMNUL.  Lucrând pe piete externe din 2007 , am invatat demult ce înseamnă realizarea corecta a unei structuri de lemn, protejarea detaliilor critice pentru acest tip de structura si , mai ales, Corecta ETANSEIZARE .

    Din acest motiv, fabrica noastră din Valea Moldovei, Suceava, formata din doua hale producție însumând 1.600 m2 si echipata cu tehnologie Weinmann , 2 poduri rulante, cuva imersie si alte utilaje, este locul ideal pentru a-ti realiza casa ta Pasiva sau eficienta energetic.

    In 2021 Litarh construieste langa Bucuresti ,  mai exact in Pantelimon PRIMA CASA PASIVA PREMIUM de lemn pe sistem TimberFraming din Romania: https://passivehouse-database.org/index.php?lang=en#d_6976

Vrei sa afli mai multe informatii?

Suna-ne
Contact